Za sve informacije
molimo da nas pozovete na slijedeće brojeve telefona
+387 33 238 152 ili
pitajte bibliotekara
Ponedjeljak - Petak
08:00 - 15:00

Dvorane i sale

Formular za rezervaciju sale

Pored obimnog bibliotečkog fonda koji je na raspolaganju istraživačima, učenicima, studentima i svim zainteresovanim građanima, Gazi Husrev-begova biblioteka nudi posebnu i izuzetnu mogućnost organizovanja naučnih, kulturnih, vjerskih i drugih manifestacija, seminara, promotivnih svečanosti, ili sastanaka.

U tu svrhu su u zgradi Biblioteke projektovane i vrhunski opremljene četiri sale koje mogu da zadovolje sve potrebe ove vrste – od velikih kongresnih skupova, konferencija za štampu, stručnih radionica, do manjih poslovnih sastanaka. Sve sale su klimatizirane i posjeduju najsavremeniju multimedijalnu opremu koja može da udovolji bilo kojem tehničkom zahtjevu. Dodatna prednost korištenja ovih prostorija je u tome što su smještene u novoj zgradi Biblioteke u srcu Baščaršije gdje se na dohvat ruke nalaze historijske znamenitosti grada, kao i bogata turistička i tradicionalna gastronomska ponuda.

VELIKA SALA

Kapacitet saleMikrofonBežične slušaliceFull HD Projektor5.1 surround ozvučenjeAudio priključak za medijeWIFIKlima
 

Velika kongresna sala raspolaže sa preko 220 udobnih fotelja, RCF audio konferencijskim sistemom, četiri bežična mikrofona, 5.1 surround ozvučenjem, Full HD projektorom, klimatizacijom i vrlo bogatim osvjetljenjem. U sastavu sale nalaze se tri kabine za simultano prevođenje pomoću kojih je omogućeno istovremeno prevođenje na tri jezika. Svako sjedište u sali ima prateću opremu sa wireless slušalicama.

Na zahtjev, i uz dodatnu naknadu, mogu se obezbijediti usluge snimanja audio i video zapisa. Aranžman iznajmljivanja kongresne sale uključuje i paket tehničke podrške koja podrazumijeva prisustvo jednog tehničkog lica u audio/video kabini i jednog tehničkog lica u sali koje u svakom trenutku i na svaki zahtjev može da pruži bilo koju vrstu tehničke pomoći. Sala je pokrivena besplatnim wireless signalom.

Na raspolaganju učesnicima skupova stoje i usluge bifea koji je smješten u prostranom i udobnom ambijentu lobija Biblioteke a koji nudi kafu, čaj ili brzi zalogaj.

Uz samu kongresnu salu nalazi se veliki i udobno namješteni foaje namijenjen za kratki odmor učesnika skupa za vrijeme pauze.

Sa ukupno 220 mjesta, prostorom za medije i brojnim drugim tehničkim prednostima, velika kongresna sala donosi obilje mogućnosti za organiziranje velikih skupova na raznim nivoima.


 
Služba za odnose s javnošću Biblioteke će za vas izraditi ponudu o korištenju sala i pružiti sve dodatne informacije o uslovima i terminima iznajmljivanja.

VIP SALA

Kapacitet sale2.50' plazma displajWIFIKlima
 

Spojena sa kongresnom salom, VIP sala je uključena u aranžman iznajmljivanja velike kongresne sale uz dodatnu naknadu. Odlikuje se specijalno prilagođenim ambijentom namijenjenim za učesnike plenarnih skupova koji žele da u toku dešavanja u kongresnoj sali održe odvojene sastanke.

Ova sala raspolaže sa 20 mjesta, dva 50-inčna plazma displeja koji se mogu koristiti za uživo prikazivanje onoga što se odvija u kongresnoj sali. Na ove plazme se može priključiti laptop što znači da se preko njih mogu obavljati prezentacije. Kao i velika kongresna sala, i VIP sala je pokrivena besplatnim wireless signalom. Pored toga, sala ima svoje ozvučenje putem kojeg se uživo mogu slušati govornici iz velike kongresne sale.

SREDNJA SALA

Kapacitet saleMikrofonKapacitet saleAudio priključak za medijeZidna tabla za pisanjeWIFIKlima
 

S obzirom da se često ukazuje potreba za organizovanjem konferencija ili drugih skupova srednjeg i malog kapaciteta, ova sala sa 70 mjesta je idealno mjesto za takve događaje.

Opremljena je sa tri mikrofona, miksetom sa priključkom za medije, XGA projektorom, velikom tablom za pisanje i besplatnim wireless signalom.

MALA SALA

Kapacitet sale2.50' plazma displajSamostojeća tabla za pisanjeWIFIKlima
 

Ova sala čiji je kapacitet 24 mjesta namijenjena je za ad hoc sastanke, konferencije za štampu i druga manja okupljanja. U sastav tehničke opreme ove sale ulaze dva 42-inčna plazma displeja i mala samostojeća tabla za pisanje.

Posebnost i zanimljivost ove sale je u tome što pruža izuzetno lijep pogled na susjednu Kuršumli medresu.

Protokol o načinu i uvijetima iznajmljivanja sala


Dig. biblioteka