Za sve informacije
molimo da nas pozovete na slijedeće brojeve telefona
+387 33 238 152 ili
pitajte bibliotekara
Ponedjeljak - Petak
08:00 - 15:00

TEAM BUILDING ZA KOLEKTIV GAZI HUSREV-BEGOVE BIBLIOTEKE

U utorak, 24.04.2018. organiziran je Team Building trening/radionica za kolektiv Gazi Husrev-begove biblioteke.  Ovaj vid aktivnosti u Biblioteci je pokrenut prošle, 2017. godine s ciljem jačanja timskog duha i izgradnje osjećaja za međusobnu saradnju između uposlenika i pripadnosti istoj organizaciji.

Doslovan prijevod engleske riječi "team building” bio bi „izgradnja tima", a najkraće rečeno objašnjava se kao skup edukativno-rekreativnih ili zabavno-rekreativnih aktivnosti kojima je cilj stvaranje tima ili osnaživanje i poboljšanje međuljudskih odnosa kako bi se postigli zajednički ciljevi ili što bolji radni rezultati.

Pored mnogih velikih korporacija i profitnih firmi, koje imaju svoje Team Building strategije kao dio plana i programa obuke, sve je više i onih kulturnih, edukativnih i drugih neprofitabilnih organizacija koje razumijevaju važnost team building radionica i njihove uloge u motivaciji zaposlenih, povećanju produktivnosti i ostvarivanju radnih zadataka i ciljeva.

Ove godine kolektiv Gazi Husrev-begove biblioteke u okviru Team Building programa posjetio je grad Konjic i boravio u sportsko-rekreativnom centru Garden City. Posebno predavanje i radionicu na temu „Timski rad – Kako zajednički do željenog cilja", održao je gospodin Valdet Peštalić,  trener/konsultant zaposlen u Odjelu za edukaciju pri Agenciji za certificiranje halal kvalitete. Uposlenici Biblioteke su sa mnogo pažnje slušali predavanje, te aktivno učestvovali u zanimljivoj i korisnoj radionici koju je odlično pripremio i vodio gospodin Peštalić, stručnjak iz oblasti organizacionog menadžmenta, upravljanja ljudskim resursima i organizacionog komuniciranja.

Ovom prilikom uposlenici Biblioteke su zajednički posjetili neke od gradskih znamenitosti, kao što su Zavičajni muzej Konjic, Kuća Zuke Džumhura, te Čaršijska džamija gdje je domaćin bio Refik ef. Delić, glavni imam Medžlisa IZ Konjic. Kolektiv Gazi Husrev-begove biblioteke je, na čelu sa direktorom mr. Osmanom Lavićem, uručio donaciju knjiga za biblioteku koja se nalazi u sastavu ovog medžlisa.

Ostatak vremena kolektiv je proveo u sportsko-rekreativnim sadržajima i aktivnostima.

Učešćem u Team Building treningu, uvjerili smo se u njegovu opravdanost i koristi koje iz tog vida aktivnosti proizilaze, kao što su: poboljšanje komunikacije, bolje razumijevanje članova tima, povećanje motivacije zaposlenih, bolje razumijevanje zajedničkih ciljeva organizacije, razumijevanje važnosti učinka svakog zaposlenog, učenje jednih o drugima, dobrim stranama i slabostima, povećanje lojalnosti i povjerenja zaposlenih.

 

/uimages/albumi/thumbs/730DSC_9551.jpg /uimages/albumi/thumbs/730DSC_9668.jpg /uimages/albumi/thumbs/730DSC_9556.jpg /uimages/albumi/thumbs/730DSC_9553.jpg /uimages/albumi/thumbs/730DSC_9530.jpg /uimages/albumi/thumbs/730DSC_9527.jpg

 


Dig. biblioteka