Za sve informacije
molimo da nas pozovete na slijedeće brojeve telefona
+387 33 238 152 ili
pitajte bibliotekara
Ponedjeljak - Petak
08:00 - 15:00

Posjeta Srednje tehničke škole grafičkih tehnologija, dizajna i multimedije Ilidža

Dana 30.10.2019. godine Gazi Husrev-begovu biblioteku su posjetili predstavnici Srednje tehničke škole grafičkih tehnologija, dizajna i multimedije Ilidža.  Već niz godina učenici III i IV razrede ove škole s profesorima stručne praktične nastave posjećuju Gazi Husrev-begovu biblioteku u Sarajevu, posebno se zanimajući za Odjel za konzervaciju i restauraciju Biblioteke.
Ovom prilikom održan je i sastanak u Gazi Husrev-begovoj biblioteci na kojem su razmatrana pitanja uspostavljanja saradnje između Gazi Husrev-begove biblioteke u Sarajevu i Srednje tehničke škole grafičkih tehnologija, dizajna i multimedije Ilidža. Sastanku su ispred Biblioteke prisustvovali direktor mr. Osman Lavić i konzervator-restaurator Ruhulah Hodžić i ispred Srednje tehničke škole grafičkih tehnologija, dizajna i multimedije Ilidža direktor dr. Huskić Salko, pomoćnik direktora Fulin Edin i Lagumdžija Suljo, profesor praktične nastave.
Na sastanku je dogovoreno da se u narednom periodu potpiše sporazum o saradnji ove dvije institucije, te da se intenzivira saradnja koja bi podrazumijevala obezbijeđivanje uvjeta za obavljanje praktične nastave u Odjelu za konzervaciju i restauraciju (za učenike završnih razreda), koričenje i pravljenje godišnjaka za potrebe Biblioteke u školskoj štampariji, održavanje nekoliko predavanja i prezentacija o konzervaciji i restauraciji od strane uposlenika Odjela za konzervaciju i restauraciju za učenike završnih razreda itd.
I na ovaj način Gazi Husrev-begova biblioteka nastavlja da djeluje na putu afirmacije kulturno-historijskog naslijeđa, afirmacije i podizanja svijesti o važnosti zaštite pisanog naslijeđa naročito među mlađom populacijom.


/uimages/albumi/thumbs/DSC_7355.JPG /uimages/albumi/thumbs/DSC_7357.JPG /uimages/albumi/thumbs/DSC_7367.JPG /uimages/albumi/thumbs/DSC_7378.JPG /uimages/albumi/thumbs/DSC_7381.JPG /uimages/albumi/thumbs/DSC_7384.JPG


Dig. biblioteka