Za sve informacije
molimo da nas pozovete na slijedeće brojeve telefona
+387 33 238 152 ili
pitajte bibliotekara
Ponedjeljak - Petak
08:00 - 15:00

Posjeta delegacije iz Republike Azerbejdžan

Dana 10.6.2019. godine Gazi Husrev-begovu biblioteku u Sarajevu posjetila je delegacija iz Republike Azerbajdžana, koju je predvodio prof. Ekrem Bagirov sa Instituta za rukopise Muhammad Fuzuli pri Nacionalnoj akademiji nauka Republike Azerbajdžan. Tom prilikom je potpisan memorandum o razumijevanju i saradnji između Gazi Husrev-begove biblioteke u Sarajevu i Instituta za rukopise Akademije nauka Republike Azerbajdžan, koji otvara mogućnost saradnje dvije izuzetno značajne institucije nauke i kulture na poljima instraživačkoga rada, razmjene bibliotečkih materijala i eksperata radi edukacije, te organizacije naučnih konferencija i drugih aktivnosti od obostranog interesa.
U ime Instituta za rukopise Muhammad Fuzuli, memorandum je potpisao direktor Akademije nauka Republike Azerbajdžan prof. Teymur Karimli, koji je izrazio zadovoljstvo saradnjom sa Gazi Husrev-begovom bibliotekom, posebno u oblasti razmjene rukopisne građe koja se tiče autora porijeklom iz Bosne i Hercegovine i Azerbajdžana, a koja se nalazi u posjedu navedenih institucija.


/uimages/albumi/thumbs/DSC_0058.JPG /uimages/albumi/thumbs/DSC_0070.JPG /uimages/albumi/thumbs/DSC_0076.JPG /uimages/albumi/thumbs/DSC_0077.JPG /uimages/albumi/thumbs/DSC_0080.JPG


Dig. biblioteka