Za sve informacije
molimo da nas pozovete na slijedeće brojeve telefona
+387 33 238 152 ili
pitajte bibliotekara
Ponedjeljak - Petak
08:00 - 15:00

Direktorica Narodne i univerzitetske biblioteke „Derviš Sušić“ iz Tuzle u posjeti Gazi Husrev-begovoj biblioteci

Danas, 8.05.2018. godine, Gazi Husrev-begovu biblioteku je posjetila Mirna Trifković, direktorica JU „Narodna i univerzitetska biblioteka „Derviš Sušić" Tuzla.

U njenoj pratnji je bila i Enisa Žunić, bibliotečki savjetnik i rukovodilac matične službe za razvoj i unapređenje bibliotekarstva iste biblioteke.

Gošće su na početku obišle Biblioteku i njena odjeljenja, te se upoznale sa fondovima, aktivnostima, opremom i funkcioniranjem Biblioteke. Nakon toga sastale su se s direktorom Gazi Husrev-begove biblioteke, mr. Osmanom Lavićem.

Razgovarano je o stanju, aktivnostima i djelovanju obje institucije, te zajedničkim problemima i dilemama u svakodnevnom poslovanju i radu. Obje strane su iskazale zadovoljsvo zbog ovog susreta, izrazivši spremnost na međusobnu saradnju i potpomaganje.

Dogovoreno je da će ove dvije institucije u skorije vrijeme organizirati i međusobne kolektivne posjete, kao i druge vidove saradnje i zajedničkih projekata.

Direktor Biblioteke je, ovom prilikom, uručio primjerak Monografije Gazi Husrev-begove biblioteke za Narodnu i univerzitetsku biblioteku „Derviš Sušić" u Tuzli.


/uimages/albumi/thumbs/730DSC_9751.jpg /uimages/albumi/thumbs/730DSC_9747.jpg /uimages/albumi/thumbs/730DSC_9738.jpg


Dig. biblioteka